تفاهم نامه همكاري اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي و جهاد دانشگاهي امضاء شد


اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي و سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي بايكديگر تفاهم نامه همكاري در حوزه گردشگري امضاء كردند.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، اين تفاهم نامه با حضور حسين زارع صفت مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، سيد علي اكبر شمسيان رئيس سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي و جمعي از مديران و معاونين اين دو نهاد امضاء و هدف از امضاء اين تفاهم نامه افزايش همكاري هاي اين دو نهاد است.

زارع صفت در حاشيه امضاء اين تفاهم نامه با اشاره به اهميت پژوهشكده گردشگري وابسته به جهاد دانشگاهي مطالعه، پژوهش و بررسي هاي دقيق مي تواند ميزان موفقيت ما را بيش از پيش افزايش دهد لذا اميدوار به افزايش همكاري هاي پژوهشكده گردشگري جهاد دانشگاهي مشهد و اين اداره كل هستيم.

وي با بيان اينكه به كاربردن تدبير راه حل بسياري از مشكلات است گفت: افزايش همكاري ها بين جهاد دانشگاهي و اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي مي تواند به معرفي هرچه بهتر مشهد در حوزه گردشگري، افزايش جذب گردشگر و افزايش ميزان ماندگاري آنان كمك كند.

وي گفت: توجه به اقتصاد گردشگري از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و گردشگري بايد در كنار اقتصاد گردشگري مورد توجه قرار گيرد به اين معنا كه ميراث فرهنگي زماني موفق خواهد بود كه نمود خود را در گردشگري ببيند و يا صنايع دستي زماني موفق تر است كه در اقتصاد گردشگري نقش بيشتري پيدا كند.

وي با بيان اينكه در مشهد موضوع گردشگري و زيارت در كنار هم قرار گرفته است افزود: بايد كمك كنيم اين دو موضوع به درستي از هم تفكيك و به درستي نيز مديريت شود.

وي با بيان اينكه مشهد داراي ظرفيت هاي بي نظري در حوزه گردشگري و آثار تاريخي و باستاني است گفت: درست است كه ظرفيت اصلي مشهد مقدس وجود بارگاه ملكوتي حضرت امام رضا(ع)، است اما اين شهر در كنار اين ظرفيت بزرگ از ظرفيت هاي بسيار ارزشمند ديگري نيز در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برخوردار است.

زارع صفت اضافه كرد: نقش پژوهشكده گردشگري جهاد  دانشگاهي خراسان رضوي از اهميت بسيار بالايي برخورد دار است و مي تواند درگاه خدمت رساني به گردشگران و زائران باشد و بر همين اساس پيشنهاد تشكيل دبيرخانه دائمي گردشگري ايران در مشهد كه در اين جلسه پيشنهاد آن داده شده است مورد موافقت اينجانب نيز مي باشد و اميدوارم اين دبيرخانه هرچه زود تر در مشهد ايجاد شود.

مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري خراسان رضوي در ادامه صبحت هاي خود گفت: مشهد مقدس قطب گردشگري ايران است چراكه يك سوم گردشگران خارجي ورودي به كشور به مشهد سفر مي كنند و 50 درصد ظرفيت هاي اقامتي كشور در مشهد است سالانه ميليون ها زائر و گردشگر داخلي به اين شهر سفر مي كنند.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي بايد پل علمي ارتباط اين اداره كل با جامعه دانشگاهي باشد ادامه داد: به عنوان مثال گردشگري علمي يكي از موضوعاتي است كه مورد توجه و علاقه دانشجويان قرار دارد و ما در استان خراسان رضوي سايت موزه ها و محوطه هاي تاريخي بسيار زيبايي داريم كه مي تواند مقصد گردشگري علمي دانشجويان باشد.

وي هم چنين به نقش جهاد دانشگاهي در برند سازي و جريان سازي گردشگري در مشهد اشاره كرد و گفت: در اين حضوزه انتظار زيادي از جهاد دانشگاهي و خصوصا پژوهشكده جهاد دانشگاهي داريم به عنوان مثال در حوزه ساخت المان، برند، الگو و نماد در حوزه گردشگري شهر مقدس مشهد نيازمند همكاري جهاد دانشگاهي هستيم.

وي يادآور شد: در استان خراسان رضوي اماكن فرهنگي و تاريخي زيبايي مانند رباط شرف كه يك سايت موزه آجري است را داريم و يا ميل ارسلان جاذب در فريمان كه در برابر  زلزله مقاوم است و يا ميل رادكان چناران كه اهميت بسيار بالايي دارد و ديگر اماكن فرهنگي و تاريخي كه بايد بيش از پيش معرفي شده و مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي قرار گيرند.

وي با بيان اينكه اين آثار مورد توجه گردشگران خارجي است گفت: بايد زمينه آشنايي هرچه بيشتر گردشگران داخلي با اين آثار و ابنيه زيبا را با انجام پژوهش هاي مطالعاتي بيش از پيش فراهم كرد.

زارع صفت درپايان صحبت هاي خود به موضوعات ديگري مانند نظام آماري، مشهد 2017  پايتخت فرهنگي جهان اسلام و معرفي هرچه بيشتر مشهد اشاره و خاطر نشان كرد: با همكاري هم مي توان به بهره وري مناسب از داشته ها و ظرفيت هاي خود در استان دست يابيم.

در اين نشت هم چنين علي اكبر شمسيان رئيس سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي نيز در سخناني با اشاره به اهميت همكاري اين نهاد دانشگاهي با اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي گفت: تمامي امكانات مورد نياز براي يك همكاري خوب و موفقيت آميز از سوي جهاد دانشگاهي در اختيار اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي قرار خواهد گرفت و آمادگي كامل براي همكاري در حوزه هاي مختلف را داريم.

وي گفت: امضاء اين تفاهم نامه بيانگر اهميت همكاري بين اين دو نهاد است و اميدوارم با امضاء اين تفاهم نامه بتوان به معرفي هرچه بهتر مشهد و استفاده از ظرفيت هاي اين شهر مقدس در حوزه گردشگري دست يابيم.
گفتني است دراين جلسه همچنين تعدادي ديگر از مديران و معاونين جهاد دانشگاهي مشهد و اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي به بيان ديدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
 

انتهای پیام/

کد خبر 1394060932